Max Popenker (mpopenker) wrote,
Max Popenker
mpopenker

Category:

очередная победа немецкого оружия

над американским :)
The U.S. Army Contracting Command on Wednesday announced a contract award to Hecker & Koch worth over $33 million.
The Ashburn, Virginia-based company was awarded a $33.5 modification to contracts for the Compact Semi-Automatic Sniper System and the Squad Designated Marksman Rifle.
The CSASS, classified by the Army as the M110A1 rifle, is a variant of the company’s G28 (HK241) platform chambered in 7.62 NATO. The rifle, which itself is a development of the HK417 series, was first green-lighted by Uncle in 2016.

источник
Если переложить на наше родное наречие, Хеклер-Кох очереднoй раз нагнул американцев, сделав для них своей вариант СВД с карточными играми и девушками на базе HK 417 / HK G28.
Knights Armament пока сохраняет контракт на поставки снайперской винтовки М110, но облегченная М110А1 уже будет мэйд ин Бундесхалифатрейх.
в общем, такое впечатление что немцам из Оберндорфа пора следом за ЗИГ-Зауэром двигать активнее коней за океан, так как в евросоветском союзе в целом и рiдной Германщине в частности их будут плющить и дальше.
Ну а в США уж они смогут развернуться, там и гражданский рынок бездонный (и без дурацких ограничений на экспорт от правителсьва ФРГ), и военные контракты куда как жырнее.
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 40 comments